Verslag IJzerenmancross Weert 30-10-2016

IJzeren Mancross Weert

Zondag 30 oktober 2016

Het was zover: de crosschoenen konden weer uit de kast voor de eerste cross van het seizoen. Geholpen door een uur extra nachtrust en een stralend zonnige ochtend togen we om 9 uur vanaf de Bronzenwei richting Weert.

Daar aangekomen ingeschreven, omgekleed en het bos in voor een rondje warmlopen. De lange cross ging eerst van start: Jos was nog net op tijd aangekomen om de start van onze bikkels op de foto vast te leggen,  Mustafa, Evert Jan, Simon, Ad, Hans v Doorn, Wim, Friedel en Liban kwamen in deze volgorde na één ronde door. De drie(!) rondes daarna bleken een ware uitputtingsslag. Onder aanmoediging van Hans Sanner, Jack de Vries, Frank, Johan, Louis, Jos en mijzelf vocht ieder zijn eigen strijd voor een mooie plaats in het klassement.

Ondertussen waren we voor de korte cross al een beetje warmgelopen, genietend van de warme najaarszon. Toen viel het startschot voor alle overige lopers (met uitzondering van de fotograaf die de griep net te boven was. De korte cross bestond uit drie rondes van bijna 1,5 km. Ook hier enkele flinke klimmetjes en afdalingen, los zand en boomwortels. Ik moet zeggen dat de lengte me meeviel (in vergelijking met de lange cross), toch lukt het altijd wel om volkomen uitgeput aan de finish te komen.

Toen iedereen goed en wel gefinishd was kwam de inwendige mens aan de beurt: Friedel had een heerlijk pittige pompoensoep in thermoskannen meegebracht, met voor ieder een broodje erbij, lekker zonnetje, kortom: genieten!

Komende week de site en het prikbord in de gaten houden voor het klassement van de crosscompetitie (die leeftijdscorrectie maakt het elke keer toch even spannend…)

De volgende cross is 13 november in Stiphout. Zorg dat je erbij bent, vooral diegenen die vandaag niet konden: er zijn nog zes crossen waarbij je punten kunt scoren, en de beste vijf tellen mee in het eindklassement.

Tot de volgende cross!

Noam