verslag Limburgtraining 28 mei 2016

logo2

Beste Geldrop Runners,

Afgelopen zaterdag 28 mei heeft de jaarlijkse Limburgtraining plaatsgevonden, met goed -en droog loopweer, met een fletsend zonnetje.

In de prachtige Limburgse omgeving is er fanatiek getraind, heuvels, smalle bos –en grindpaden en hoog gras zijn bedwongen, afgewisseld door gladde zandpaden, keien en stukken asfalt, kortom een gevarieerde training en tot slot: het beruchte trappenpad met 46 treden!

46 treden? Is het gelukt? Natuurlijk, zelfs 2 x dit naamloze trappenpad en dit zorgde voor enige vermoeidheid en voldoening bij de traplopers.

Naar boven links, links en doorlopen, niet stilstaan en rustig uitlopend de straat oversteken, door een hek, terug naar de camping.

Onder de warme campingdouche, dan maar opeens hard roepen dat je bruin bent geworden en het antwoord was natuurlijk “eerst zien dan geloven”.

Ach, hilariteit en spontaniteit onder de douche, wat een gekte op die camping! We schamen ons helemaal nergens voor, dat hoeft ook niet, we zijn allemaal van vlees en bloed.

De Limburgtraining was weer geslaagd.

Na afloop Limburgse vlaai al dan niet met slagroom die heerlijk smaakte, in combinatie met een alcoholvrij drankje en/of koffie en goedgevulde soep met vier stukken stokbrood.

Drie personen mochten vier stukken stokbrood opeten en dat was nog te weinig. Eén deelneemster werd als enige met een stukje abrikozenvlaai blij gemaakt, de anderen hadden nog een oud voorradig stuk uit de keuken. Wat moet je daarvan denken?

Wat wil je na zo’n intensieve sportieve morgen! Dat gaat er natuurlijk wel in!

Wist je dat de Limburgtraining ook door Belgie gaat? Een soort van 2-landen training, Geldrop Runners goes international, in Belgie heb ik een Belg, met een camera, opnamen zien maken, helemaal vergeten te vragen of het voor de Belgische lokale omroep zou zijn.

Dat gold ook voor twee Geldrop Runnersfietsers die dwars fietsend door Belgie en na 110 kilometer (!) fietsen ons uitputtend op het terras kwamen vergezellen.

Fietsen tegen het hek en even uitrusten was hun motto. En hoe komen we thuis?

Met de NS van Maastricht naar Weert en dan zien ze wel weer verder, ok, duidelijk.

En hoe kwamen de hardlopers thuis? Met bijna allemaal witte auto’s, hoe is het mogelijk, keurig naast elkaar op het groene gras geparkeerd.

Ach, dit zijn wat grappige momenten geweest tijdens ons jaarlijkse Limburgse uitstapje.

Op naar editie 2017! Even een lezersvraag: wie weet hoeveelste editie 2017 dit gaat worden?

Ik bedank iedereen hartelijk voor zijn/haar aandeel in de organisatie en zeer sportieve deelname.

En zoals de Limburgers het zeggen: tuut de vuulgende Limbourgtroening in Sint Geertruid! Ollé Geldrop Runners! En dat is nog eens mooi gezegd.

Eventuele spontane reacties mogen naar de secretaris worden verstuurd.

Edwin Baden,
Geldrop Runners